Over ons

Wij zijn een landelijk re-integratiebureau voor en door statushouders.

Status B.V. is het eerste re-integratiebureau in Nederland specifiek voor statushouders. Ons bureau is zelfs opgericht door een statushouder. Inmiddels werken we ruim 10 jaar met diverse Nederlandse gemeentes samen, veelal op projectbasis.

Kenmerken van Status B.V.

  • Wij zijn ervaringsdeskundigen.
  • Wij kennen de situatie en cultuur van de statushouder.
  • Wij spreken Nederlands én de taal van de statushouder.
  • Wij zijn een voorbeeld en rolmodel voor de werkzoekende.
  • Wij zijn zeer betrokken.
  • Wij hebben een groot netwerk door heel Nederland.

Geschiedenis van Status B.V.

Farid Murad, de oprichter en directeur van Status B.V., is 19 jaar geleden als vluchteling van Iran naar Nederland gekomen. Na een lange en zware procedure van 6 jaar, waarin hij niet mocht werken of studeren, heeft hij eindelijk in 2006 een verblijfsgunning (zijn status) gekregen. Hij was hier erg blij mee, omdat hij dacht dat alle ellende voorbij was en hij eindelijk kon gaan werken.

Maar helaas viel dit in de praktijk heel erg tegen. Farid heeft er alles aan gedaan om aan het werk te komen. Hij ging langs bij de diverse uitzendbureaus (groot en klein) en bleef actief solliciteren enz. Ondanks dat Farid universitair geschoold is, kreeg hij helaas niet de kans om aan de slag te gaan en voelde hij zich niet gezien en gehoord door de uitzendbureaus.

Farid concludeerde dat de uitzendbureaus niet voldoende in staat zijn gebleken om met hun werkwijze ook statushouders te bemiddelen. Ook zag hij dat er weinig aandacht en voorzieningen waren die specifiek gericht waren op vluchtelingen die heel graag aan het werk wilden. Toen kwam hij op het idee om een eigen bureau te beginnen. Hij wist uit ervaring dat onder de vluchtelingen en statushouders veel behoefte was aan een specifiek bureau dat kennis heeft van hun achtergrond en begrijpt welke begeleidingsbehoefte zij hebben.

Farid heeft met Status B.V. een werkwijze ontwikkeld waarmee hij de problemen van statushouders goed in kaart kan brengen en hiermee hen kan aantonen dat hij hen begrijpt. Farid en zijn medewerkers weten als ervaringsdeskundigen precies hoe met de statushouders omgegaan kan worden. Zij weten op de juiste toon, de juiste onderwerpen te bespreken. Er wordt geen enkele aspect onbesproken gelaten die een rol speelt bij het vinden van werk. Status B.V. luistert, confronteert, eist, adviseert en begeleidt naar een situatie waarin de statushouder een baan (inkomen) heeft en in de maatschappij kan participeren.

Nu, ruim 13 jaar later, is Status B.V. door een zeer succesvolle werkwijze in staat om ruim 70% van de kandidaten (statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) naar een betaalde baan te begeleiden.

Introductievideo

Over Status B.V.

Onze mensen

Wie is Status B.V.?

Farid Murad
Farid Murad
Oprichter
Merwin Feitsma
Merwin Feitsma
Relatiebeheer
Aan de slag.
Neem nu contact met ons op voor meer informatie. Wij maken graag een afspraak voor een persoonlijke kennismaking.
Neem contact op