Voorbeelden uit de praktijk

Voorbeeld 1

175 mensen aan het werk!

In de gemeente Amersfoort (ca. 150.000 inwoners) hebben wij 250 statushouders en reguliere re-integratiekandidaten begeleid. Na vier maanden waren 175 van hen uitgestroomd naar parttime of fulltime functies.

Locatie
Locatie

Gemeente Amersfoort

Kandidaten
Kandidaten

250

Plaatsingen
Plaatsingen

175

Slagingspercentage
Slagingspercentage

70%

Voorbeeld 2

‘Na 14 jaar eindelijk aan het werk’

Oorlog

Van oorlog naar vrijheid. In één zin vat dat het leven samen van de uit Irak afkomstige Gala. Veertien jaar geleden ontvluchtte ze er zonder man, maar samen met haar drie kinderen, de oorlog. Al zwervend door Europa, kwam ze uiteindelijk in Nederland terecht. “Die beginperiode was een hele moeilijke tijd. Ik was de taal niet machtig. Ik sprak alleen Engels. Werkelijk alles was anders dan ik kende.” Gala overleefde met haar kleintjes, maar toen die groot genoeg waren, wilde Gala meer. “Ik wilde weer naar buiten, mensen leren kennen en daarnaast ook heel graag iets extra’s verdienen om af en toe eens iets leuks te kunnen doen. Ik wilde aan het werk.” Gala woonde nog in Friesland, waar absoluut geen werk te vinden was. In 2010 trok ze de stoute schoenen aan. Ze verhuisde naar Amersfoort. “Ik vertrouwde erop dat in het midden van het land de kans op werk groter zou zijn.”

Kwaliteit

Via Arbeidsintegratie Amersfoort kon Gala een opleiding interieurverzorging gaan doen bij Status B.V. In het begin heb ik nogal ‘gebokst.’ In Irak was ik een universitair opgeleide econoom. Dat ik nu moest gaan schoonmaken, vond ik helemaal niets. Toch begreep ik dat ik uiteindelijk iets moest, en Status B.V. liet zich niet afschrikken. Zij zagen wat in mij. Ik rondde mijn opleiding succesvol af en kreeg via Status B.V. als snel heel veel werk toegeschoven.” Langzaamaan kon Gala van anderhalf uur per dag steeds meer gaan werken. “De werkgever kijkt naar kwaliteit. Als je goed werkt, krijg je vanzelf meer uren. Op een gegeven moment werkte ik meer dan 40 uur per week. Dat wilde ik ook graag. Zo kon ik mezelf weer een goed huisje veroorloven, dat ik mooi kon inrichten. En ik kon een autootje kopen.” Tegenwoordig werkt Gala in een hotel en bij Telecom. Nog altijd als interieurverzorgster, maar Gala heeft er veel plezier in gekregen. “Ik werk graag met mijn hele lijf, en ondertussen kan ik een babbeltje maken met anderen. Heel wat socialer dan alleen met hersenen en vingers achter een computer zitten.”

Vrijheid

Het gaat heel goed met Gala. “Ik heb mijn droom waar gemaakt: leven in vrijheid, doen wat ik wil. Mijn kinderen, die inmiddels groot zijn, hebben allemaal kunnen studeren en hebben goede banen. Naar de toekomst kijken, vind ik moeilijk. Met alle onrust in de wereld ben ik soms bang dat de oorlog ook naar Nederland komt. Ik weet wat dat is. Maar nu bén en blíjf ik positief. Ik leef en geniet. Ik ben de mensen van Status B.V. daar dankbaar voor, want die hebben daaraan bijgedragen.”

Voorbeeld 3

Een kleinschalige pilot

De gemeente Hilversum heeft 17 kandidaten aangemeld. Na drie maanden persoonlijke begeleiding zijn er 15 kandidaten naar een parttime of fulltime baan uitgestroomd.

Locatie
Locatie

Gemeente Hilversum

Kandidaten
Kandidaten

17

Plaatsingen
Plaatsingen

15

Slagingspercentage
Slagingspercentage

88%

Aan de slag.
Neem nu contact met ons op voor meer informatie. Wij maken graag een afspraak voor een persoonlijke kennismaking.
Neem contact op